Automatisch reddingsvest

2023-04-03
Veiligevaart.nl

Een automatisch reddingsvest aan boord is essentieel als u op open water vaart zoals een groot meer of zelfs de zee. Veilig aan boord gaan kan enkel door het aanschaffen van het juiste automatisch reddingsvest. Bij Veilige Vaart zijn alle reddingsvesten die we in ons assortiment hebben automatisch. Deze reddingsvesten blazen zichzelf dus op als de drager hiervan te water raakt. Dankzij de slimme technologie zal het reddingsvest zichzelf niet opblazen bij het omhoog spatten van water bij ruig weer.

automatische reddingsvesten

Hoe blazen automatische reddingsvesten zichzelf op?

Automatische reddingsvesten werken door middel van een drijfgaspatroon dat in het reddingsvest is ingebouwd. Het patroon is aangesloten op een opblaasmechanisme dat wordt geactiveerd wanneer het in contact komt met water. Het mechanisme laat het gas vrijkomen, waardoor het automatisch reddingsvest zich binnen enkele seconden volledig opblaast. Bij Veilige Vaart hebben we diverse soorten en maten automatische reddingsvesten in ons assortiment.

 

Waarom is een reddingsvest automatisch?

Het dragen van een reddingsvest is verplicht op boten die harder kunnen varen dan 20 kilometer per uur. Het is belangrijk om te weten is dat automatische reddingsvesten niet hetzelfde zijn als handmatige reddingsvesten, die moeten worden opgeblazen door de persoon zelf wanneer ze in het water zijn. Automatische reddingsvesten zijn ontworpen om onmiddellijk te reageren op een noodsituatie, zodat de persoon niet hoeft na te denken over het opblazen van het reddingsvest en zich kan concentreren op het veilig blijven in het water.

 

Verschillende soorten automatische reddingsvesten te koop

Automatische reddingsvesten zijn er in verschillende stijlen en maten. Sommige zijn ontworpen voor specifieke watersporten, zoals zeilen of vissen, terwijl andere geschikt zijn voor algemeen gebruik op het water. Het is belangrijk om het juiste type reddingsvest te kiezen op basis van de activiteit die wordt ondernomen en het gewicht en de grootte van de persoon die het draagt. Wij beschikken over reddingsvesten met een drijfvermogen van 100n, 150n, 165n, 180n, 275n en 300n.

 

Is uw reddingsvest automatisch?

Wij voorzien u graag van de nodige informatie alvorens u een automatisch reddingsvest aanschaft. Neem daarom gerust contact met ons op en vertel ons meer over uw specifieke situatie. Zo kunnen we het juiste automatisch reddingsvest aan u aanbevelen. Wij hebben automatische reddingsvesten met ieder hun eigen specifieke voordelen. Kies voor een brandwerende laag, extra comfort of antistatische materialen.

 

Kies voor een betrouwbaar automatisch reddingsvest

Moet uw reddingsvest automatisch zijn? Wij raden dit wel aan voor uw eigen veiligheid en die van uw opvarenden. Het vanzelf opblazen maakt een reddingsvest automatisch veiliger in noodsituaties. Al onze reddingsvesten komen met een keurmerk waardoor u zeker weet dat de vesten betrouwbaar zijn en aan alle eisen en regels voldoen.